VIOLÈNCIA DE GÈNERE(AL)

Violència de gènere(al)

VIOLÈNCIA DE GÈNERE I VIOLÈNCIA CAP A LES DONES: DOS CONCEPTES DIFERENTS QUE S’EMPREN DE FORMA EQUIVOCADA.

La violència de gènere i la violència cap a les dones no són el mateix. La primera és aquella causada pels rols establerts de com ha de ser un home o una dona (“les dones són dèbils”, “els homes no ploren”, etc.) i per tant pot ser exercida sobre els dos sexes (per exemple les agressions en contra de l’homosexualitat). La segona és aquella exercida cap a les dones pel simple fet de ser dones. A vegades poden anar juntes, però hem de tenir clar que també poden anar separades i que no s’han de confondre.

Rebutjam tot tipus de violència ja sigui per motius de sexe, gènere, orientació sexual, violència familiar o qualsevol altre tipus de violència exercida per l’únic fet de ser “diferents”.

Per açò, des del Col·lectiu Rissaga, es durà a terme un cicle d’activitats durant aquest mes de novembre per tal de rompre amb els tòpics de violència de gènere i intentar veure les altres formes de violència que s’exerceix contra les dones dia a dia: la publicitat sexista, les agressions sexuals, el feminicidi, la il·legalitat de la interrupció voluntària de l’embaràs, l’accés a mètodes anticonceptius, etc. Aquests són alguns dels molts exemples que podríem posar.
La violència intrafamiliar o violència domèstica (que ha semblat ser l’únic important per als mitjans de comunicació durant els darrers anys) és una forma més de violència de gènere i cap a les dones, però no és l’única. Ja n’hi ha prou d’invisibilitzar totes les altres violències. Els Estats, les religions i alguns trets socioculturals són els principals culpables d’aquesta violència.

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència cap a les dones, anima’t a venir i a participar de les activitats que farem durant tot el mes, es feina de totxs canviar-ho!!!!

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>