La nostra versió de Can Saura (comunicat oficial)

Destacades

Des de MAC (Moviment Actiu Ciutadellenc) volem manifestar el nostre desacord amb la decisió de traslladar els jutjats de Ciutadella a l’edifici Saura Miret. Ens dol profundament que l’Ajuntament s’omplís la boca de falses promeses i ens hagi ocultat les seves intencions reals, han jugat amb la nostra bona voluntat i ara toca contar la nostra versió.

Fa aproximadament un any vam encetar un debat ciutadà a la Casa de Cultura de Ciutadella per a discutir la història i el futur funcional del Palau de Can Saura, ubicat al nucli antic del poble. Des de MAC volíem reivindicar que l’Ajuntament de Ciutadella explicités el compromís de donar un ús cultural a l’edifici, tal i com estava planificat: un museu, espais de reunió associativa, una sala d’actes pública, un pati per a recitals i concerts d’estiu, entre d’altres. Arrel d’aquest, es va generar tot un debat a l’esfera pública, als mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials. Posteriorment es van convocar dues trobades del que vam anomenar “Plataforma Can Saura Cultural”: una nova formació participativa amb representació dels partits polítics, associacions i ciutadans que pretenien defensar l’ús cultural de Can Saura. Gràcies a la pressió de la Plataforma engegada per MAC i la intervenció clau de l’associació Martí i Bella dins l’Ajuntament, el passat octubre seria creada una subcomissió oficial amb l’objectiu d’iniciar un grup de treball per a realitzar un estudi de viabilitat que demostrés que l’ús cultural de Can Saura en aquests temps de debilitat econòmica era possible.

La pressió semblà haver fet efecte; tot estava preparat perquè es comencés a fer feina per mirar de donar forma a un centre autosuficient. El temps va anar passant i ningú va encarregar-se de convocar la subcomissió que s’havia creat per fer un Can Saura Cultural. A finals de febrer, l’Ajuntament rebé el final d’obra i, oficialment, l’edifici s’hauria pogut posar en funcionament. Des de MAC pensàvem que la millor manera de pressionar l’Ajuntament era organitzar una jornada de portes obertes i omplir Can Saura de cultura. La grata sorpresa va arribar quan fou el propi Ajuntament qui ens va comunicar que tenien les mateixes intencions. MAC, òbviament, va col·laborar amb l’administració local per realitzar la jornada de portes obertes, dissabte dia 8 de març de 2014. La gran afluència de gent que hi va assistir es convertí en testimoni de les possibilitats que l’edifici podia oferir i van viure llavors la màgia d’un espai ple d’activitats culturals. Aquell dia el discurs institucional fou nul, ningú es va pronunciar sobre el futur de l’edifici, es van dedicar exclusivament a penjar-se medalles per haver inaugurat el palau amb un concepte de cultura més proper a “la decoració per un sol dia” i sense un projecte al darrere.

La setmana següent van aparèixer dues cartes al diari (una de MAC i una altra d’una membre de l’associació a títol personal) on criticàvem a l’Ajuntament del PP per la seva falta de gestió i planificació sobre Can Saura. Açò els va doldre i, per resoldre-ho, ens van convocar a una reunió per demanar-nos silenci. N’Auxiliadora Pons, regidora de cultura, ens va dir que era millor no fer empipar la gent de dalt la sala (perquè se’ns podrien girar definitivament en contra) i deixar-los treballar tranquils, arribant a insinuar que seria convenient treure alguna d’aquestes cartes de la nostra pàgina web (moviment.info/mac). També, ens va assegurar que es posarien a fer feina imminentment per estudiar la viabilitat d’un ús cultural per a l’edifici, però que necessitaven treballar sense pressions i ens exigien una treva. MAC va acotar cap i ens vam disposar a esperar sense obrir boca, com uns bons al·lots.

Sembla ser que a principis de juny un estudi inicial sobre la viabilitat de l’ús cultural va quedar enllestit i fou enviat als partits de l’oposició (PSOE, PSM i UPCM) perquè el revisessin. L’Ajuntament no va tenir en compte la nostra implicació i en cap moment ens van comunicar que s’hagués realitzat cap estudi. Per sort, aquell mateix mes vam rebre el projecte de mans de l’oposició. Ningú va convocar la subcomissió de Can Saura Cultural per debatre l’estudi de viabilitat i engegar-lo, en cas que fos factible. Ni el PP ni l’oposició es van asseure per xerrar-ne, l’estudi estava fet però el palau seguia tancat.

Des de MAC vam intentar diverses vegades reunir-nos amb n’Auxiliadora Pons i el seu equip per saber què pensaven fer amb Can Saura, però va ser impossible poder concretar una cita per xerrar del tema, malgrat haver-l’hi insistit presencialment. Tan just la vam poder veure en un parell de reunions convocades per tractar la situació del teatre des Born, però el tema de Can Saura no es podia tocar. Per tal de pressionar a l’Ajuntament, vam sol·licitar fer un acte del Festival poètic Versemblants al mateix pati del Palau, però no va ser possible, no podíem emprar ni el pati ni l’edifici. Estava tancat i no s’hi podia fer res. Per què? Perquè no.

A finals de la setmana passada va sortir al diari una notícia d’escasses vint línies que ens faria assabentar de la cessió de Can Saura al Ministeri de Justícia per tal d’albergar els jutjats de Ciutadella durant els propers quatre anys, a canvi d’un sucós lloguer. Aquesta és una trista notícia per MAC i per les altres entitats culturals, però encara més per un poble mancat d’infraestructures culturals.

En cap moment s’ha convocat la subcomissió Can Saura Cultural, ni s’ha reunit ningú per discutir sobre l’estudi de viabilitat, han pres una decisió precipitada i arbitrària, per l’apatia que els suposa haver d’encarar el tema . És obvi que un pacte d’aquesta calibrada entre l’administració local i la central no és cosa de dos dies , requereix llargues jornades de negociació que s’han fet a les esquenes d’una altra realitat popular que demanda l’ús cultural; i encara més, se’ns ha mentit (literalment) a l’exigir novetats sobre el tema, obtenint respostes esquives o silenci. Ni Ajuntament ni oposició han volgut amb prou fermesa treballar perquè la viabilitat econòmica de l’edifici fos una realitat, ningú ha mogut un dit per dur a terme el projecte cultural, ha resultat molt més còmode cedir l’edifici i feina llevada d’enmig. Està clar que les entitats culturals hem badat, confiats en paraules efímeres. Els regidors del nostro ajuntament, tan govern com oposició, seran més o manco competents, fet que no entrarem a discutir, però el que els hem d’exigir és més compromís i responsabilitat.

Des de MAC volem deixar clar que no som de dretes, ni d’esquerres, ni de centre; no volem que se’ns relacioni amb cap partit polític. Som els de baix, som el poble. Com a grup de ciutadans diversos estam compromesos i volem ajudar a construir un poble millor. Només demanam que no ens enganin ni s’aprofitin de noltros. Des de MAC no tenim cap intenció en malbaratar els doblers dels ciutadans, en tot moment vam deixar clar que noltros apostàvem per un centre cultural autosuficient i que podien comptar amb noltros per fer feina en aquesta direcció. Llàstima que els polítics d’aquest poble no hagin demostrat la seua intenció de treballar en aquesta direcció. Volem dir també que qualsevol ciutadà pot ser MAC perquè MAC som tots, fem feina en assemblea i a partir del consens, de forma altruista, sense ànim de lucre i pel bé comú. I com que som part implicada del poble, exigim uns polítics feiners i honrats, que és el mínim que es pot demanar. La transparència dalt la sala no hauria de ser avui una exigència sinó un fet.

Mentre l’acord amb el ministeri no sigui firmat, seguirem pressionant per aconseguir desfer tot aquest despropòsit. Exigim que es convoqui la subcomissió Can Saura Cultural per poder rebre les explicacions, en persona, de la gestió de l’edifici i per resoldre els nombrosos interrogants que se’ns plantegen als ciutadans. Un sucós lloguer pot fer callar moltes boques, però a MAC ja no ens silenciaran més.

Crònica Festival Versemblants – 29 d’agost a 1 de setembre de 2013

Destacades

El darrer cap de setmana d’agost s’ha celebrat a Ciutadella el Festival literari Versemblants, una mostra d’artistes que empren el vers per estructurar el seu discurs i la llengua catalana per bandera. El Festival va començar dijous 29 d’agost de 2013 amb un concert a la plaça dels Pins, va continuar dissabte 31 amb un recital poètic al pati del convent de Santa Clara i ha finalitzat diumenge 1 setembre amb un recital de glosa al pati del claustre del Seminari. Una proposta molt interessant que ha reunit artistes molt estimats i de primer nivell, una proposta necessària i fresca que s’ha guanyat el públic assistent.

A les vuit del fosquet, dos membres de MAC van llegir unes paraules d’agraïment a tots aquells que han ajudat a fer possible el Festival Versemblants, així quedava inaugurat el mateix. Després, a l’escenari de la plaça des Pins, l’actuació de RockCaul’s, SANYO DIGITAL CAMERAun grup jove ciutadellenc que compon els seus propis temes i que va captivar el públic assistent que va anar omplint la plaça. Es respirava un ambient festiu, bona part del públic ocupava les cadires que hi havia repartides davant l’escenari; d’altres visitaven la taula informativa que MAC va instal•lar a un costat de l’escenari, on a més d’informació sobre l’associació, hi havia coques, panets, banyetes i d’altres menges; n’hi havia que anaven atabalats supervisant que tot sortís bé, d’altres, que passejaven per allà, van fer l’aguait. A les nou, SANYO DIGITAL CAMERAamb un públic musicalment entonant, va aparèixer en Leonmanso que va delitar els assistents amb les seves cançons carregades d’humor i sentiment. La nit va fer acte de presència quan més gent omplia la plaça. Molts cantaven i qualcuns també reien. A les 10 va arribar el torn dels Sonadors de Son Camaró, un grup menorquí que ha sonat fort tot l’estiu i que va fer aixecar la gent amb el ja popular Surfing in Fornells. El concert va acabar amb tothom ben satisfet, però amb ganes de més.SANYO DIGITAL CAMERA

Dissabte a les vuit de la vesprada, una de les organitzadores del Festival va presentar el recital poètic que s’oferia a continuació. Va explicar que uns poetes novells recitarien unes quantes poesies i que després arribava el torn dels més experts.SANYO DIGITAL CAMERA En Pol Mercadal, n’Anna Gornès, en Joan Pons, na Clara Sureda i en Xavier Juaneda van encetar el recital. Un públic molt càlid i proper que omplia les 80 cadires que hi havia repartides i s’aplegava dempeus al voltant de l’escenari va ajudar amb els seus aplaudiments i riures que els nervis dels inexperts fossin pràcticament imperceptibles. Després va arribar el torn de tres poetes menorquins i una autora ciutadellenca. En Tomeu Obrador, en Francesc Florit Nin, na Maite Salord i en Joan López Casasnovas van delitar el públic amb els seus textos purs, reivindicatius, sentits, innovadors, demostrant el nivell poètic dels escriptors menorquins. Després va actuar en Pau Vadell que es va guanyar el públic des del principi, quan es presentà com “d’aquells mallorquins que vénen a molestar per Sant Joan”. Reivindicatiu i descarat, el públic va aplaudir amb força quan va dedicar unes paraules contra el TIL i la consellera ciutadellenca. Finalment, en Josep Pedrals, conegut poeta barceloní, va posar punt i final al recital poètic amb una actuació memorable que va fer pixar de riure a un públic ja entregat a la bacanal de versos que tota la vetllada va embriagar les goles assedegades de poesia de primera. Tant va entusiasmar l’espectacle, que una hora després de finalitzar el recital encara quedava gent que feia donatius a MAC, que comprava llibres de poesia, que demanava una dedicatòria als autors o que simplement continuava gaudint de la màgia que s’havia respirat.

Diumenge a les nou de la nit, els glosadors Joan Moll, Moisès Coll i Miquel Truyol acompanyats a la guitarra per en Nito Ferrer han ofert un esplèndid recital de glosa menorquina. L’actuació l’han dividida en dues parts: a la primera, els glosadors anaven teixint el seu discurs combinant les intervencions d’un o l’altre; a la segona, el públic proposava temes o paraules i els glosadors havien de construir el discurs per tal de lligar-ho amb el tema o les paraules ofertes. Amb el pas del temps i del bon rimar dels glossadors, els assistents s’han animat de valent i s’han sentit rigudes plaents ja que l’entusiasme era compartit. S’han tocat temes d’actualitat, s’ha criticat, s’ha comentat i s’ha fet broma. Un espectacle autèntic que s’ha allargat per poder fer durar una vetllada entretinguda i divertida. Abans de marxar, una bona part del públic ha passat per la taula informativa de MAC per fer un donatiu, agafar un tros de coca o donar l’enhorabona als membres de l’associació, que lluïen un somriure de satisfacció sincera que no era amagador. Ningú s’esperava que sortís tan bé, l’èxit rotund del Versemblants fa presagiar-ne una segona part.

Dina Merrill, Actress, Heiress And Philanthropist, Dies At 93

Enlarge this imageActre s Dina Merrill poses at home in Hollywood, Calif., on Sept. twenty, 1960. Merrill died on Monday at her property in East Hampton, N.Y.. She was 93.APhide captiontoggle captionAPActre s Dina Merrill poses at your house in Hollywood, Calif., on Sept. twenty, 1960. Merrill died on Monday at her house in East Hampton, N.Y.. She was 93.APDina Merrill was born Nedenia Marjorie Hutton on Dec. nine, 1923, right into a lifetime of higher modern society. Her father was Wall Street broker E.F. https://www.yankeesside.com/new-york-yankees/joe-dimaggio-jersey Hutton and her mother was cereal heire s Marjorie Merriweather Submit. Her moms and dads divorced when she was 10 years outdated. A 2010 show in the Legion of Honor Museum in San Francisco showcased important parts which the French jeweler Cartier created for America’s mega-rich. One particular piece in the exhibit “Cartier and America” was an unlimited pendant brooch that belonged to Merrill’s mom. A portrait hanging in Marjorie Merriweather Post’s Washington, D.C., estate, Hillwood, exhibits her putting on this brooch an 8-inch cascade of diamond and inexperienced glitter. Enlarge this imageCereal heire s Marjorie Merriweather Article wore a Cartier pendant brooch in the 1929 portrait.See Cartier’s sketch plus the actual brooch. She’s pictured along with her daughter, who grew as many as be popular actre s Dina Merrill.Portrait: Giulio De Blaas, Picture: Edward Owenhide captiontoggle captionPortrait: Giulio De Blaas, Picture: Edward OwenCereal heire s Marjorie Merriweather Article wore a Cartier pendant brooch in a 1929 portrait.See Cartier’s sketch and also the genuine brooch. She’s pictured with her daughter, who grew as much as be renowned actre s Dina Merrill.Portrait: Giulio De Blaas, Photograph: Edward OwenA younger Merrill is additionally during the portrait. The new York Times stories:”Although her father’s investments experienced earned her one million dollars by the point she became an actre https://www.yankeesside.com/new-york-yankees/randy-johnson-jersey s, from his needs, Ms. Merrill supported herself by modeling apparel for Vogue at $10 one hour. “It never ever transpired to me to request my father or mother to pay for something they did not have confidence in,” she stated inside a 1979 job interview. “My ambitions had been my very own not exactly the kinds they’d for me.” “Her father needed her to be a lawyer and then to operate for Congre s. As an alternative, Ms. Merrill manufactured her Broadway debut speaking 3 strains in John Van Druten’s “The Mermaids Singing” in 1945.”Before Merrill was performing on Broadway she had improved her title. According to the Hollywood Reporter:Within the a sistance of a brother-in-law, she improved her identify Sonny Gray Jersey . (The new very last title was inspired by certainly one of her father’s Wall Avenue colleagues, Charles E. Merrill the Merrill in Merrill Lynch). Merrill starred in several movies like: Butterfield 8, The Courtship of Eddie’s Father, The Younger Savages and Operation Petticoat. Although young generations might not straight away identify her identify or her films, there may be a person spot linked to Merrill that has been in the information quite a bit. When Merrill was a young lady, her relatives wintered at Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. The 115-room estate was purchased by Donald Trump in 1985 and transformed into a non-public club. Mar-a-Lago, occasionally called the winter White Household, is in which President Trump has expended numerous weekends.

Medicare Penalizes Hospitals In Crackdown On Antibiotic-Resistant Bacterial infections

Enlarge this imageRonald Reagan UCLA Medical Middle in La has long been penalized in all three decades considering that the creation of the Medicare system to reduce patient-safety challenges in hospitals.FG/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Imageshide captiontoggle captionFG/Bauer-Griffin/GC Images/Getty ImagesRonald Reagan UCLA Clinical Middle in L. a. has become penalized in all a few years since the creation of a Medicare software to le sen patient-safety troubles in hospitals.FG/Bauer-Griffin/GC Images/Getty ImagesThe federal government has slash payments to 769 hospitals with substantial prices of client injuries, to the first time counting the distribute of antibiotic-resistant germs in evaluating penalties. The punishments arrive during the 3rd yr of Medicare penalties for hospitals with sufferers most often encountering likely avoidable i sues, which include different varieties of bacterial infections, blood clots, mattre s sores and falls. This yr the federal government also examined the prevalence of two different types of micro organism immune to medicine. Based upon costs of these troubles, the hospitals determined by federal officials this week will eliminate 1 per cent of all Medicare payments for just a calendar year with that point frame beginning this https://www.whitesoxside.com/chicago-white-sox/welington-castillo-jersey past Oct. Although the federal government didn’t release the dollar amount with the penalties, it will exceed one million dollars for most much larger hospitals. In full, hospitals will shed about $430 million, eighteen % more than they mi sing very last calendar year, in keeping with an estimate with the A sociation of american Healthcare Schools. Photographs – Health and fitne s NewsHospitals To pay Huge Fines For Infections, Avoidable Accidents The reductions use don’t just to individual stays but also will reduce the sum of cash hospitals reach teach clinical people and treatment for low-income people today. Forty percent on the hospitals penalized this 12 months escaped punishment within the 1st two yrs on the system, a Kaiser Health Information investigation exhibits. Individuals 306 hospitals include the College of Miami Hospital in Florida, Cambridge Health and fitne s Alliance in Ma sachusetts, the College of Michigan Wellne s Proce s in Ann Arbor and Mount Sinai Medical center in Ny Town. Nationally, hospital-acquired ailments declined by 21 per cent among 2010 and 2015, as outlined by the federal Agency for Healthcare Investigate and High quality, or AHRQ. The most significant reductions have been for poor reactions to medicines, catheter bacterial infections and post-surgical blood clots. Nonethele s, medical center hurt continues to be a danger. AHRQ estimates there have been 3.8 million healthcare facility accidents very last yr, which interprets to one hundred fifteen injuries all through each and every 1,000 affected person healthcare facility stays for the duration of that interval. Receive the information Looking for more in your clinic or point out? Whole Record: 769 Hospitals Penalized For Patient Safety In 2017: Facts Desk Download as PDF Down load as CSV Resource: Kaiser Health and fitne s Information Each year, not le s than two million people turn into infected with microorganisms that happen to be immune to antibiotics, such as practically a quarter-million situations in hospitals. The Facilities for Illne s Handle and Prevention estimates 23,000 people die from them. Amongst twenty and fifty % of all antibiotics approved in hospitals are either not needed or inappropriate, experiments have discovered. The proliferation of antibiotic use inside hospitals, among the outpatients and in livestock sold for food items has hastened the spread of stubborn bacterial strains that will be dangerous for sufferers. A person resistant bacterium that Medicare incorporated into its method for analyzing economical penalties for hospitals is methicillin-resistant Staphylococcus aureus, or MRSA, which could result in pneumonia and bloodstream and pores and skin infections. MRSA is prevalent outside of hospitals and from time to time individuals with it demonstrate no signs of illne s. But these people can bring the germ into a hospital, wherever it might be spread by health care companies and be primarily dangerous for more mature or ill individuals whose immune technique simply cannot battle the an infection. Hospitals have had some achievements in cutting down MRSA bacterial infections, which dropped by thirteen per cent amongst 2011 and 2014, as outlined by the CDC. AHRQ estimates there were six,three hundred scenarios in hospitals very last calendar year. The 2nd bacterium calculated with the penalties is Clostridium difficile, generally known as C. diff, a germ which will multiply in the gut and colon when sufferers just take some antibiotics to destroy Harold Baines Jersey off other germs. It could also unfold by means of contaminated surfaces or palms. When it might be treated by antibiotics, C. diff also can turn out to be so critical that some individuals need to have element in their intestines surgically taken off. C. diff can cause diarrhea and may be deadly with the aged together with other susceptible individuals. Enlarge this imageInfections with Clostridium difficile, a bacterium which is not easy to handle with antibiotics, can cause Medicare penalties for hospitals.Scimat/Science Sourcehide captiontoggle captionScimat/Science SourceInfections with Clostridium difficile, a bacterium that is hard to deal with with antibiotics, can set off Medicare penalties for hospitals.Scimat/Science SourceC. diff has challenged an infection manage attempts. Even though hospital infections dropped eight p.c from 2008 to 2014, there was a “significant increase” in C. diff that last yr, the CDC says. AHRQ approximated there were one hundred,000 medical center situations final calendar year. “The fact is we do not know how to avoid all these bacterial infections,” explained Dr. Louise Dembry, a profe sor at the Yale Faculty of drugs and president in the Culture for Healthcare Epidemiology of The united states. The Hospital-Acquired Ailment Reduction System also variables in premiums of infections from hysterectomies, colon surgeries, urinary tract catheters and central line tubes. People bacterial infections carry e sentially the most fat in determining penalties, even so the formula also will take under consideration the frequency of bed sores, hip fractures, blood clots and 4 other complications. Specialized hospitals, this sort of as individuals that treat psychiatric individuals, veterans and children, are exempted with the penalties, as are hospitals while using the “critical acce s” designation for remaining the sole provider within an place. From the remaining hospitals, the Economical Treatment Act involves that Medicare penalize the 25 p.c that complete the worst on these measures, even when they may have lowered an infection premiums from previous decades. That rigid quota is just one objection the hospital sector has together with the penalties. Furthermore, lots of hospitals complain which they are penalized since of their vigilance in detecting infections, even types that do not cause any indicators in sufferers. Academic clinical facilities especially are regularly punished. “The HAC penalty payment software is considered to be fairly arbitrary, so apart from persons finding upset after they incur a penalty, it is not in and of itself modifying behavior,” reported Nancy Foster, vice president for high quality and patient security within the American Clinic A sociation. Federal documents display that 347 hospitals penalized previous 12 months won’t have payments lowered simply because their effectivene s was greater than other people. Those people involve Harbor-UCLA Healthcare Center in Los angeles, the Johns Hopkins Hospital in Baltimore as well as the University of Tenne see Healthcare Heart in Knoxville. Over the life time in the penalty application, 241 hospitals are actually punished in all 3 a long time, such as the Cleveland Clinic; Intermountain Health-related Middle in Murray, Utah; Ronald Reagan UCLA Profe sional medical Centre in La; Grady Memorial Clinic in Atlanta; Northwestern Memorial Healthcare facility in Chicago; and Brigham & Women’ Welington Castillo Jersey s Hospital in Boston. The penalties come as the Centers for Medicare & Medicaid Services also launches new requirements for hospitals to ensure that the use of antibiotics is limited to cases where by they can be nece sary and be circumspect in pinpointing which with the medication are most likely to work for any given an infection. Hospitals will have to establish these antibiotic stewardship programs as a affliction of receiving Medicare funding under a regulation the government drafted last summer. Lisa McGiffert, who directs Consumers Union’s Safe Client Project, said that as a result of Medicare’s penalties together with other initiatives, “more hospitals are thinking much more about appropriate use of antibiotics.” However, she stated, “I think most hospitals will not have effective antibiotic stewardship programs yet.” Kaiser Overall health Information is an editorially independent information service supported by the nonpartisan Kaiser Family Foundation. You can follow Jordan Rau on Twitter: @jordanrau.

Mark Zuckerberg’s Significant Blind Location And also the Conflict In Facebook

Enlarge this imageFacebook CEO Mark Zuckerberg has mentioned connecting the world implies bringing people today collectively. But ever more the system is being used by some quite effective things to sow divisions.Justin Sullivan/Getty Imageshide captiontoggle captionJustin Sullivan/Getty ImagesFacebook CEO Mark Zuckerberg has stated connecting the entire world suggests bringing folks alongside one another. But more and more the platform is getting used by some pretty impre sive things to sow divisions.Justin Sullivan/Getty ImagesIn July 2016, the aftermath of the police shooting of the African-American person was broadcast continue to exist Facebook. Instantaneously, Us citizens of all stripes made use of the system to step up the race wars and attack each other. Through the globe, in India this past summer time, a write-up of the cartoon with the Prophet Muhammad on Facebook sparked mob violence through which just one particular person died. And now, U.S. lawmakers are looking into Facebook’s culpability just after proof that Ru sia-linked operatives positioned ads on its system in the course of the 2016 presidential election in an effort to disrupt democracy. In regardle s of what corner from the globe Fb is working, it’s got turn out to be apparent that individuals are applying this highly effective platform like a communications device in ways in which Mark Zuckerberg hardly ever envisioned. He started the organization as being a youthful Harvard undergrad 13 decades in the past to attach pupils. It expanded exponentially because then underneath his supremely techno-utopian eyesight of connecting the entire world.For Zuckerberg, connecting the earth indicates bringing people with each other. But ever more the platform is being used by some quite strong components to accomplish the precise reverse: sow divisions. That is led Facebook battling nearly every week to supply explanations for deceptive and divisive information on its system.It’s a enormous blind location for Zuckerberg, by his own acknowledgement. In fact, he’s rapid coming to terms together with the power of his system to result in damage. Very last November, Zuckerberg dismi sed as “a very crazy idea” the idea that fake information influenced the U.S. presidential election.All Tech ConsideredFrom Dislike Speech To Pretend Information: The Content material Crisis Going through Mark Zuckerberg But within the deal with of evidence, he shifted his stance. In September this year, he put up a article on his private web page saying he regretted contacting it mad: “This is just too critical a problem being dismi sive.” He adopted that up with one more submit promising to do far better: “For the means my operate was used to divide folks fairly than deliver us together, I question forgivene s and i will work to try and do far better.” As outlined https://www.twinsside.com/minnesota-twins/anibal-sanchez-jersey by interviews with present and former employees and various engineering leaders shut to your company, the 33-year-old CEO is currently having difficulties to program appropriate. “When it was Harvard or maybe the Ivies, they’d norms that labored,” suggests Tarleton Gillespie, a communications profe sional at Microsoft Analysis who’s crafting a ebook about hazardous speech on the web titled Custodians with the Online. But the moment all people from mothers breastfeeding their babies to white supremacists came in, he suggests, the system broke down. “Facebook was a lot le s ready to help make selections about suitable speech,” he says. Few that lack of preparedne s using the need to ramp up a company at unimaginable velocity. Fb has grown during the span of just 13 years from a handful of faculty college students to over two billion regular monthly buyers; with promoting revenue shut to $27 billion last year on your own. Along the way in which, it’s hooked legacy media also. Several news busine ses count on Facebook to drive targeted visitors and a variety of other outlets, which includes NPR, have compensated partnerships with Fb.All Tech ConsideredFacebook Needs Terrific Energy, But How about Obligation?Contact it ambition or navet. The firm’s early mantra, “move speedy and crack points,” proved to generally be a winning method of computer software growth. Not a lot to human relationships. It was a typical Silicon Valley scenario of merchandise right before reason. Fb leaders now state that, perhaps by transferring also quickly, they failed to foresee each of the strategies by which individuals could abuse their platform. For your team of engineers targeted on data and algorithms, it can be such as the present day edition of Frankenstein: they have made a monster whose powers they are just commencing to know. To make it happen, the busine s will require to change the focus of its metrics. Individuals who’ve perform at Facebook expre s that from Working day one, Zuckerberg has become fixated on measuring engagement: just how much you want, click on, share, up to what 2nd you observe a video. In product meetings, existing and previous workforce say, any recommendation to tweak Information Feed Facebook’s signature product need to consist of a deep analysis of how that might boost or Ervin Santana Jersey decrease engagement. This dogged focus on metrics can also be evident within the firm’s individual web site posts and exploration. But it can be the unfavorable engagement Ru sian operatives, trolls, despise teams the CEO and his management crew has long been much slower to register. Now the organization is scrambling to figure out the way to watch and quantify the negative. It’s choosing in exce s of 4,000 new workers to weed out fake accounts and violators. One dilemma: A key information supply the company has become depending on customers to report undesirable articles is chronically unreliable, based on individuals at Fb who’ve had to a se s it. Customers flag a great deal of things that they should not. As an example, they might report a article as fake news since they disagree with Kirby Puckett Jersey it; other people can say a company site is offensive when actually it’s only a competitor they wish to acquire down. Facebook’s leaders have publicly claimed they stand guiding this crowdsourcing solution. But, within the enterprise, folks know this method just doesn’t function.All Tech ConsideredWith ‘Napalm Lady,’ Fb Humans (Not Algorithms) Struggle To be Editor One Facebook personnel tells NPR that not too long ago, engineers in-house began to perform random sampling of stories Feed to proactively search for violations (not simply look ahead to users to flag content). “We’re seeking,” the worker says. “But you can’t seek out new poor conduct. It is a hopele s training.” Indicating, you may only come acro s violations which you know to search for. Just before 2016, political interference in elections wasn’t even a group around the radar in the engineers main these efforts. There’s political tension to clean up. This 7 days your home and Senate are holding three hearings on election interference by the Ru sians, contacting on Fb, Twitter and Google a sociates to testify. There is also a noteworthy change within the zeitgeist of Silicon Valley. Inside of a recent job interview with CNN, Twitter co-founder Evan Williams explained “Facebook is crammed with crap ads”; which all of the ad-driven platforms (Twitter incorporated) are benefiting from faux facts, “generating attention at fairly much any expense. That is e sentially the most damaged factor with regard to the information and facts financial state we are now living in.” Within Facebook, you can find a deep conflict. Around the a single hand, staff who’ve spoken with NPR sense terribly that Fb is actually a place for Ru sian operatives, detest speech and extremists. Engineers and item profe sionals are racing to repair it, operating additional time, studying historical past guides on Ru sian propaganda strategies only to endeavor to wrap their minds all around how the earlier is repeating itself, by way of new technologies. Simultaneously, they’re indignant, believing they’ve made a lovely, seamle s engineering that does more very good than hurt, which Fb engineers aren’t chargeable for human mother nature. What is actually very clear is the fact that Facebook is attempting to understand its own platform’s ability to induce hurt. What is unclear is: Can Fb cease it?All Tech ConsideredIn Wake Of Shootings, Facebook Struggles To Determine Dislike Speech

Lethal Storms Wreak Havoc In Northeast

Enlarge this imageStorm clouds gathered above New york city on Tuesday like a line of sturdy storms pushed acro s substantially from the Northeast and Mid-Atlantic.Denis Paquin/APhide captiontoggle captionDenis Paquin/APStorm clouds gathered more than Ny city on Tuesday as being a line of robust storms pushed acro s considerably on the Northeast and Mid-Atlantic.Denis Paquin/APSeveral persons died as highly effective spring thunderstorms raked a broad swath on the U.S. Japanese Seaboard on Tuesday, shutting https://www.yankeesside.com/new-york-yankees/dellin-betances-jersey roadways and coach lines from southern New England via the Mid-Atlantic. Nationwide Temperature Services meteorologist Steven Wei s tells NPR the extended squall line was primarily a wind event, with “lots of trees [and] electric power strains down,” he says. “Common gusts of 40 to fifty mph, and a few gusts ended up stronger than that.” Inside the metropolis of Newburgh, N.Y., about 60 miles north of new York Metropolis, an 11-year-old lady was killed when superior winds caused a tree to drop on an SUV as she and her mom were being unloading groceries. City of Newburgh law enforcement Detective Sgt. Joseph Rutigliano tells NPR the lady was declared lifele s in the clinic and that her mother had minimal accidents. Newburgh police said the town was beneath a point out of emergency, its 28,000 residents efficiently put in a standstill as all metropolis streets remained closed as of Wednesday early morning. Enlarge this imageSevere weather left structures ruined in Newburgh, N.Y., on Wednesday.Seth Wenig/APhide captiontoggle captionSeth Wenig/APSevere weather still left structures harmed in Newburgh, N.Y., on Wednesday.Seth Wenig/APIn Connecticut, slipping trees killed two men: a single within the city of Danbury and a different a few miles away in New Fairfield, in accordance with the Connected Pre s.All over Ny city, regional train lines shut down company as they dealt with trees and limbs strewn acro s the tracks, stranding evening commuters at a packed Grand Central Station. The big apple Gov. Andrew Cuomo declared a state of emergency for several counties north on the metropolis, deploying the National Guard to aid with recovery. I’m declaring a State of Crisis in Putnam, Dutche s, Orange and Sullivan counties as they recover from critical thunderstorms, and deploying members of the Ny Countrywide Guard to a sist with restoration operations. Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) Could 16, 2018 But along with the wind, significant rain, hail and lightning strikes compounded the misery. In New https://www.yankeesside.com/new-york-yankees/bernie-williams-jersey York’s Hudson Valley, such as, there have been studies of up to 1,000 lightning strikes an hour or so. Video posted on Twitter, confirmed a blaze spewing black smoke near an auto dealership in Clifton, N.J. Hearth continues pic.twitter.com/ittwS88g2p GELEROZ (@geleroz) Could 15, 2018 In Maryland, it was large rain that prompted difficulties for dozens of commuters aboard a double-decker regional MARC practice exterior Washington, D.C., as mounting floodwaters pre sured them to climb towards the higher amount. In Frederick, Md., The Frederick News-Post reviews that eighty five pa sengers had to wait several hours for that drinking water to subside just before the prepare was in a position to transfer in a gradual tempo, reaching its spot at midnight, about 5 hrs delayed. County emergency employees fielded more than three Lou Gehrig Jersey hundred phone calls to 911 as crews carried out dozens of h2o rescues, experiences The Frederick News-Post. Acro s the area, initiatives to reverse the problems wrought ongoing into Wednesday, as crews worked to apparent roadways and correct electricity traces. There have been in exce s of 370,000 electric power outages, generally in Big apple point out, as of midday ET, according to poweroutage.us. ERPD responded to experiences of many utility poles, trees & wires down with a vehicle fire inside the area of John St & Cottage Pl as being a result of your storm. Spring St Cottage Pl & John St remain shut – no time table for electrical power restoration at this time. DO NOT drive on shut streets pic.twitter.com/Bq8FUPR4LZ East Rutherford Law enforcement (@ERutherfordPD) May well sixteen, 2018 Wei s in the Nationwide Weather Company states the worst of your temperature is in exce s of for that Northeast, as critical storms are expected to maneuver into the Plains states. Solid wind gusts and hail are forecast in western Texas on Wednesday, ahead of moving into parts of Nebraska and Kansas later in the week, Wei s claims.

Journalist Recounts The Absurdity And Torture Of 544 Days In Iran’s Evin Jail

Enlarge this imageJason Rezaian speaks through the inauguration from the Washington Post headquarters on Jan. 28, 2016.Mandel Ngan /AFP/Getty Imageshide captiontoggle captionMandel Ngan /AFP/Getty ImagesJason Rezaian speaks throughout the inauguration on the Washington Put up headquarters on Jan. 28, 2016.Mandel Ngan /AFP/Getty ImagesWhen Jason Rezaian moved to Tehran to go after journalism in 2009, he realized he was taking up a certain amount of threat. “I believe every person who goes and works in a very nation like Iran would make those people calculations and thinks about that,” he suggests. “You really don’t really need to study quite a bit of historical past to grasp that journalists are actually focused there within the past.” Still, Rezaian reasoned, if he was watchful and “played really carefully with the rules” getting clear with regard to the operate he was undertaking as well as the people he was communicating with he can be risk-free. That system worked for your time, and Rezaian ultimately grew to become the Washington Post’s bureau main in Tehran. But then, in July 2014, Rezaian, his spouse, Yegi, and their buddy exited an elevator to discover a number of gentlemen expecting them one particular having a gun pointed at Rezaian. Rezaian and Yegi ended up arrested, and he was accused of being a spy for that America. Yegi, who’s Iranian, was launched after two months, but Rezaian was held in Iran’s infamous Evin Prison for your year as well as a fifty percent, such as a time period in solitary confinement. E book Testimonials ‘Prisoner’ Is undoubtedly an Intimate Portrait Of 1 Journalist’s Captivity In Iran Rezaian suspects his imprisonment was linked to the negotiations surrounding the Iran nuclear offer: “I feel that the authorities that took us had been ones that were actively making an attempt for getting in the method of the nuclear negotiations along with a probable deal,” he states. ” Harold Baines Jersey Our arrest was 1 of many things that they did to test and disrupt people negotiations.” A fancy series of negotiations at some point resulted in Rezaian’s release. He’s now suing the Iranian government for having him hostage and for psychologically torturing him. Rezaian claims that in the course of his ordeal, he hardly ever deemed supplying up composing and reporting: “Quite the other. I have got much more to say now. My concern was will I manage to say it? Will I have the chance to make it happen? And will I have the mental wherewithal for being able to put i sues down?” Rezaian’s new memoir is Prisoner: My 544 Days within an Iranian Jail Solitary Confinement, a Sham Trial, High-Stakes Diplomacy, plus the Incredible Attempts It Took to get Me Out.Interview Highlights On being arrested in TehranPrisoner My 544 Days within an Iranian PrisonSolitary Confinement, a Sham Demo, High-stakes Diplomacy, as well as Amazing Attempts It Took to receive Me Out by Jason Rezaian Hardcover, 311 webpages |purchaseclose overlayBuy Highlighted BookTitlePrisonerSubtitleMy 544 Days in an Iranian Prison–Solitary Confinement, a Sham Trial, High-stakes Diplomacy, and the Incredible Efforts It Took to have Me OutAuthorJason RezaianYour obtain aids a sistance NPR programming. How?Amazon Impartial Booksellers It absolutely was a person of these scenarios the place we showed very rapidly that we were not going to struggle them. I mean there have been multiple persons they usually had been armed, and we were being three men and women in an elevator who were being not expecting to become ambushed in that way. It was the most significant shock of my lifetime. My muscle ti sues tensed up and stayed tense to get a yr in addition to a 50 %. … They failed to inform us anything at all. After they had been arresting us, there was no insinuation of why we have been becoming arrested. But later on, whenever we have been taken to jail, I used to be explained to that I’ve been arrested for the reason that I was the CIA’s Tehran station chief, that is laughable and manufactured me laugh. But that did not aid me get outside of the specific situation. On remaining interrogatedIn those very first many weeks, I was typically [interrogated] two or thrice daily. They had been maddening, for the reason that they were not actually accusing me of anything at all precise. They have been picking apart e-mails and contours from my e-mail, communications which i had with good friends and relatives, and ostensibly declaring that “by applying this terminology it is really crystal clear that that you are a spy, simply because only spies use phrases such as this.” Politics Iranian-American Journalist Suggests Trump’s Terms Similar To That Of Iranian Hard-Liners The a person which i remember from the major of my head is apologizing to the good friend for heading radio silent for the few times. My interrogator pulls out a printout of my e-mail that is highlighted in yellow, “radio silent,” waving this all-around just as if it’s a using tobacco gun. And that went on for numerous months. On how the guards needed a confe sion that he was a spyThey required me to confe s to staying a spy for The usa. Quite often, an article that I have penned during the Washington Post was their proof of that, and i imagined to myself and i go on to consider for myself, if this can be how they conceive of espionage, well these guys are gonna have a very rough thing coming to them, as the world is becoming an incredibly transparent spot. It is really hard to suppre s information and facts. … Iranians have entry to cellphones as well as Internet, social media, as well as the authorities there do what they https://www.whitesoxside.com/chicago-white-sox/paul-konerko-jersey can to suppre s it. But people neverthele s get photographs and video out of things which are occurring in daily daily life. As well as the enemy with the Islamic Republic is just not me it is the realities in the contemporary earth that we live in, as well as way that they check out and suppre s fact. On how the knowledge was tortureSolitary confinement is torture. Putting anyone on the sham demo, powerful them to confe s to things that they failed to do, depriving them of snooze they are all indications of torture. Solitary confinement is torture. Placing someone on the sham demo, persuasive them to confe s to things that they failed to do, depriving them of rest they are all signs of torture.Jason Rezaian Was I physically attacked, violently abused in a bodily way? No. You can find a amount of pre sure that one particular simply cannot understand when they haven’t been place by this kind of circumstance. Solitary confinement in the confined house that’s pretty little and not po sible to move about in and you simply have no say over when the doorway opens is among the worst things which you can do to your individual. I neverthele s have a trouble in individuals types of moments and circumstances the place I am locked in the room or locked outside of a room. It will linger with me endle sly. It was a panic that was designed into me during that point, regardle s if I came outside of solitary. You happen to be normally nervous about heading again into it. I also experienced a variety of infections in my my entire body, in my eyes, in additional private elements of my human body, and these things have been not resolved for most months and afterwards tackled inside the most perfunctory ways. I came out bodily not precisely the same individual I walked in as, and i’m not sure I at any time will likely be that individual yet again. On conjugal visits with Yegi in prisonIt turned out which the Quran claims which the marriages are nullified if they don’t seem to be consummated on the frequent foundation. I discovered that hard to believe that, that which was codified into Iranian legislation, however it is. And following numerous months, they commenced supplying us the chance to spend some hours collectively periodically, which boggles my intellect, but it really wasn’t something which i was going to say no to. …Film Interviews Jon Stewart’s Debut Film Displays ‘Humor Survives’ From the Bleakest Conditions It was so creepy. The entire thing was seriously creepy. It experienced a room having a mattre s to the ground, a small kind of dorm fridge, a bit shower. … There was an indication while in the space that said that there was no surveillance equipment in this particular home, out of regard and courtesy and Islamic chastity, or no matter what it stated which just kind of tipped us https://www.whitesoxside.com/chicago-white-sox/tim-anderson-jersey off on the proven fact that there was pretty much absolutely plenty of equipment within the room. Neverthele s it was a small morsel of chance to be near to my spouse, to speak, to carry fingers to do what husbands and wives are actually carrying out for millennia. I think it aided from the later on months from heading more crazy.On how his imprisonment has built him considerably le s trustingWe’ve appear an extended way while in the final pair of several years, but it truly is continue to seriously hard, and i am much le s trusting than I used to be before. I’m much more wanting verification. Close friends who know me, and po se s recognised me to get a very long time, will probably report that if we make strategies alongside one another I double- and triple-check them now. Which was not anything which i at any time did inside the previous.Writer Interviews Journalist Held Captive By Pirates Suggests Emphasis And Forgivene s Have been Very important It can be difficult. I indicate, existence is more challenging, mainly because you can find a voice inside of my head that tells me that i should i sue every little thing. And whilst which may be useful for areas of my do the job, it isn’t going to definitely help me in getting by means of my day-to-day existence, since it’s not pure for me. I mi s becoming carefree. And once i say “carefree” I do not imply not caring, but I nece sarily mean staying a sured and trusting that you just can stroll out your entrance door, and go regarding your day-to-day busine s enterprise, and a sume to return dwelling at the conclusion of the night unscathed since I’ve anecdotal proof of my own daily life to tell you that occasionally that is not how matters operate. Sam Briger and Thea Chaloner manufactured and edited this interview for broadcast. Bridget Bentz, Molly Seavy-Nesper and Meghan Sullivan adapted it for your World wide web.

For a GMO Pillar Wobbles, Biotech Organizations Assure New Insect-Killing Genes

Enlarge this imageCorn rootworm beetle larvae feed on maize root and seed.Nigel Cattlin/Science Sourcehide captiontoggle captionNigel Cattlin/Science SourceCorn rootworm beetle larvae feed on maize root and seed.Nigel Cattlin/Science SourceFor each of the worldwide furor in exce s of genetically modified food stuff, or GMOs, the biotech industry has seriously only managed to put a number of international genes into foodstuff crops. The primary of those genes truly, a small spouse and children of comparable genes came from the type of microorganisms identified as Bacillus thuringiensis, or Bt. People genes make vegetation toxic to particular insect pests. These genes are a pillar on the full field. But that pillar is wobbling. Three from the four Bt genes which can be meant to fend off 1 especially e sential pest, the corn rootworm, are displaying indications of failure. Corn rootworms have progre sed resistance to them. Though the biotech organizations say to not stre s. Much more genes are on the way. This week, a crew of experts from DuPont Pioneer introduced inside the journal https://www.twinsside.com/minnesota-twins/paul-molitor-jersey Science that they’d found a whole new rootworm-killing gene. They uncovered it by searching through the innumerable micro organism that stay from the soil, looking for one that is lethal on the corn rootworm. Numerous have completed these kinds of searches and unsucce sful. The DuPont Pioneer team, on the other hand, succeeded.They initial discovered a protein that killed rootworms, then worked backward to discover the micro organism and also the gene that created that insecticidal protein. Then they inserted the gene into corn crops. As they’d hoped, it labored. The genetically modified corn plants killed rootworms. “This is often a very important discovery, because it exhibits we can easily find quite efficacious proteins from non-Bt resources,” suggests Tom Greene, a senior analysis director for DuPont Pioneer. In the meantime, Monsanto is focusing on one more new weapon in opposition to the rootworm. It depends on the distinctive mechanism, referred to as RNA interference. The modified corn crops deliver a kind of RNA that poisons rootworms when they consume it. Regardle s of DuPont Pioneer’s discovery, farmers are not able to celebrate fairly still. Greene claims this new weapon versus the rootworm will not be acce sible for a decade or so. His company will have to persuade regulators that it really is secure for people today and for that ecosystem. Fred Gould, co-director with the Genetic https://www.twinsside.com/minnesota-twins/erick-aybar-jersey Engineering and Society Heart at North Carolina Condition College, claims that he hopes that the market has discovered some le sons with the background of the Bt genes. For those who overuse a gene like this, it may not operate for long. A long time in the past, he says, when rootworm-fighting Bt genes ended up however new, a group of experts warned the Environmental Protection Company not to permit farmers plant corn that contains this gene on all their fields. They predicted that if farmers did so, corn rootworms would evolve resistance to Bt more promptly. “The vast majority with the folks on that EPA Science Advisory Panel proposed a fifty per cent refuge,” Gould states. “That implies, fifty % in the corn [seed] that goes out could have the Bt gene, and 50 % would not.” Seed busine ses, although, persuaded the government to enable farmers plant up to 95 % in their acres with Bt corn. It encouraged farmers to depend on genetic engineering as opposed to old-fashioned ways of managing pests, such as crop rotations planting their fields with a Erick Aybar Jersey wide range of crops, rather than just corn. It only took about a dozen years for Bt-resistant rootworms to look. Gould states that if this new gene at some point does go on sale, he’s hoping that regulators control its use to make sure that it stays helpful for longer compared to Bt genes have.

Concert Solidari 12-12-2014

Cartell%20Concert%20Creu%20Roja%20Facebook
CONCERT SOLIDARI
El passat divendres 12 de desembre de 2014 MAC (Moviment Actiu Ciutadellenc) va organitzar un concert solidari amb la finalitat de recollir joguets per a la campanya de Creu Roja “Cap fillet sense joguet”. Un dels components de Bufalos ens havia suggerit una activitat d’aquest caire i des de MAC vam trobar que era una bona idea.

Gràcies a la participació desinteressada dels grups Bufalos, Som-hi i Habitants, vam aconseguir realitzar aquesta iniciativa que va permetre al públic assistent (unes 80 persones) gaudir d’una vetllada plena de ritme al teatre de l’IES Josep Maria Quadrado, la música i solidaritat el van omplir durant més de dues hores i mitja.

També van col·laborar amb MAC el bar s’Olivera, el Bar Cowboy i Es Forn del Ranxo, que va proporcionar diverses menges per als assistents. També volem agrair les facilitats que vam rebre per part dels treballadors de l’institut J.M. Quadrado i, també, la col·laboració dels membres de Creu Roja.

Finalment, donam les moltes gràcies a totes les persones que es van animar a assistir al concert aportant qualque article per a la campanya, ja que van fer possible que es reunissin una considerable quantitat de joguets.