Neix el Moviment Actiu Ciutadellenc per ser punt de trobada de les iniciatives solidàries menorquines

presentacion mac 14_08_2013 (2)
“Si tots fem pinya serà molt més fàcil”. Així va animar dissabte 13 de juliol el col·lectiu Moviment Actiu Ciutadellenc (MAC) per tal que la gent se sumi a una nova iniciativa sorgida d’un grup de joves de Ciutadella que, com diuen, permeti “canalitzar un canvi que impliqui la introducció de noves formes de gestió de tots els aspectes i recursos que ens afecten i que determinen la nostra vida”. El col·lectiu vol ser un punt de trobada per a la gent que vulgui tirar iniciatives solidàries, tallers alternatius, difusió de la cultura local o accions d’ajuda a les persones que més ho necessiten, posant a disposició de tothom els seus recursos. Així, la finalitat és crear una associació forta que pugui pressionar l’administració pública per aconseguir els seus objectius.

La demanda social permanent i incansable que han fet entitats i moviments a les administracions públiques de l’illa, des de la transició democràtica i fins a l’actualitat, ha fet que s’articulin espais d’interlocució adients perquè el moviment associatiu tingui veu pròpia. MAC ha expressat la seva voluntat de ser una peça més en el teixit associatiu de Menorca, implicar el màxim de gent possible per impulsar un canvi a Ciutadella i, alhora, poder servir d’enllaç de la resta d’associacions que ja existeixen a l’illa.

Tallers i música de benvinguda

Per això, el dissabte 13 de juliol, el MAC va organitzar una sèrie d’activitats, tallers, xerrades i espectacles per involucrar el poble de Ciutadella al projecte. Aprofitant un passeig per la coneguda Plaça dels Pins, molta gent es va apropar per informar-se i participar als tallers de plàstica artesania i slackline o jugar a la petanca amb gent de totes les edats. També es van poder escoltar tres ponents que van oferir una xerrada sobre el teixit associatiu a Menorca: Macià Coll com a representant de l’associació comercial Ciutadella Antiga, Sili Camps donant veu a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Tònia Florit en representació de Càrites Diocesana de Menorca. Cap al vespre, el grup de ball The Endagered i Pick & Mix va encapçalar els espectacles d’artistes menorquins com Menorca Chill Out, The Jazz Missatges, Jimmy Jazz, Maesse Epicuro i Dos Sipiots.

Petició d’espai a l’Ajuntament

Durant tota la jornada, el MAC va oferir menjar gratuït als assistents i va demanar suport a gent de totes les edats i condicions socials per aconseguir un moviment fort que pugui donar solucions als problemes que sorgeixen. També van expressar a l’Ajuntament la necessitat urgent de disposar d’un dels múltiples immobles públics que es troben en desús per poder tirar endavant alguns dels projectes que tenen en ment. Després de donar-se a conèixer, els joves van convidar tothom a assistir a la trobada del dimarts 16 de juliol, que tindrà lloc a les 20 h al Punt Jove de Ciutadella, a l’edifici annexe de l’IES Josep Maria Quadrado.

Setmanari la Directa, 15/07/2013

ContraInfo.cat, 16/07/2013