Qui som?


“Qui no es mou, no sent ses  cadenes”. 
(Rosa Luxemburgo)

qui-som


MANIFEST MOVIMENT ACTIU CIUTADELLENC

El Moviment Actiu Ciutadellenc és una iniciativa sorgida d’un col·lectiu de persones de diferents edats i condicions, que hem decidit organitzar-nos i començar a fer feina per a canalitzar un canvi que impliqui al màxim de gent possible i que permeti complir les necessitats i inquietuds de cada persona i grup social.

Seria important que des de la pròpia ciutadania es comencin a articular i donar suport a moviments socials com el que iniciem nosaltres, i que això permeti dinamitzar activitats, actes culturals, tallers, xerrades, intercanvis, i moltes altres iniciatives i projectes que sorgiran alhora que anirem creixent

És necessari un canvi que impliqui la introducció de noves formes de gestió de tots els aspectes i recursos que ens afecten i que determinen la nostra vida.  Volem recollir totes les experiències, habilitats, motivacions i ganes de sumar del màxim número de persones possible, de manera que podem ser una plataforma d’es d’on impulsar formes solidàries, cooperatives i autogestionades d’intercanvi, aprenentatge,  producció i satisfacció de necessitats.

No ens guia ni ens mou cap tipus d’ànim de lucre, i tots els beneficis que es poguessin treure de les nostres accions retornarien a MAC i contribuirien al desenvolupament i abastiment del moviment i les activitats en sí. Cerquem l’autosuficiència i l’autogestió, tant a nivell de costos, producció i pagaments, com a nivell de responsabilitats individuals i grupals dins de l’Associació. Amb petites accions de moltes persones juntes podrem aconseguir grans canvis a tots els nivells.

Com a persones, necessitem tenir espais a on ens sigui possible desenvolupar-nos individual i culturalment, i compartir experiències i coneixements de manera lliure i responsable.

Partim de la base de que volem donar vida;  als espais que estan en desús,  als joves que estan avorrits, als majors que no son escoltats, a qui no té feina, a qui té alguna cosa per mostrar, a qui no té per menjar, a qui vulgui aprendre. I en definitiva, a tota persona de Ciutadella i de fora, que senti que es vol involucrar en un canvi que pot abraçar molts nivells, personals i grupals, i que serà real i possible en la mesura que ens hi impliquem individualment i fem passes endavant com a col·lectiu.